Home

Stichting Vrienden van de Beweging is op 18-03-2015 door een aantal patiënten van de Beweging opgericht. Geïnteresseerd en sociaal bewogen zoals zij zijn, willen zij de Beweging helpen om initiatieven en projecten uit te voeren. Dit doet de stichting door mee te denken, door donateurs te werven en door subsidies aan te vragen.

De stichting heeft tot doel; het bevorderen van welzijn en welbevinden van mensen door het stimuleren van gezonde leefstijl een en ander in de meest ruime zin door het bijeenbrengen en ter beschikking stellen van gelden en goederen aan Paramedisch Beweegcentrum de Beweging.

Het eerste initiatief was het ondersteunen en aanvraag te doen voor het nieuwe project VET. Inmiddels is dit door NUTS-OHRA en gebiedscommissie Charlois gehonoreerd waardoor het project van start is gegaan.

Op dit moment zet de stichting zich in voor het "pro deo fysiotherapie" project en de realisatie van een kerstdiner voor eenzame ouderen.

Wilt U donateur worden? Mail dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast (dinsdag, 26 juli 2016 20:49)

 

Mede door de "vrienden van de Beweging" zijn we gestart met VET.

Wat is VET? VET betekent Virtueel Educatief Trainen.

 

Vet is een manier waarbij patiënten, die in de fysiotherapiepraktijk moeten trainen op b.v. een loopband, fiets, roeier of crosstrainer begeleid worden met een computerscherm waarop programma's staan die de omgeving of de natuur weergeven. Zo lijkt het alsof de patiënt door het zuiderpark fietst of dat de patiënt door de wijk loopt, iets wat deze patiënt in werkelijkheid niet kan doen vanwege slechte gezondheid. Dit stimuleert de patiënt enorm om de training vol te houden. Een patiënt vertelt: normaal kan ik maar 5 minuten lopen op de loopband en loop ik maar naar de klok te kijken wanneer ik kan stoppen, maar door de afleiding van het filmpje loop ik zomaar zonder benauwd te worden 10 minuten. Een enorme vooruitgang!

Vooral voor patiënten met een chronische aandoening, zoals COPD, Claudicatio, Diabetes Mellitus, Hart- en Vaat problematiek en Obesitas is dit een effectieve manier om patiënten te motiveren.

Laatst aangepast (dinsdag, 26 juli 2016 20:44)

 

 

Wij zijn er zeer trots op u te kunnen melden dat onze praktijk Fysiotherapie Erkelens Roos en van Adrichem per 01-01-2013 de status van pluspraktijk heeft behaald voor Zilveren Kruis Achmea, Avero Achmea en Agis.

Tevens heeft de praktijk bij Menzis de status van TopZorgpraktijk behaald.

Deze status houdt in dat wij volgens de verzekeringen fysiotherapeutische zorg leveren van de hoogste kwaliteit. Tevens geeft dit ons het recht beweegprogramma's voor obesitas, diabetes, copd, artrose en cardiovasculair risicomanagement aan u te geven.

 

 

Laatst aangepast (zondag, 24 juli 2016 09:08)

 

Welkom op de website van PMBC de Beweging en Fysiotherapie Erkelens Roos en van Adrichem.

In de submenu's links boven aan deze pagina kunt u nadere informatie vinden met betrekking tot:

  • Paramedisch Beweegcentrum de Beweging
  • Fysiotherapie Erkelens Roos en van Adrichem
  • Diëtist Praktijk Change
  • Pedicurepraktijken van Lia Hartkoorn en Ingrid Hoogstraten
  • Logopediepraktijk Rhoon/Slinge

Allen gevestigd aan de Baarlandhof 21, te Pendrecht Rotterdam.

Algemeen telefoonnummer 010-4933544.

Laatst aangepast (zondag, 24 juli 2016 09:05)

 

 

De Beweging in Rotterdam Pendrecht is een paramedisch beweegcentrum waar patiënten onder deskundige begeleiding van geschoolde (sport-)fysiotherapeuten op een aangepast niveau kunnen sporten en bewegen.

 

De fysiotherapeuten/begeleiders zijn niet alleen specialist op het gebied van bewegen, maar hebben ook een gedegen kennis van trainingstechnieken en methodieken in het begeleiden van mensen met de meest uiteen lopende aandoeningen.

 

Overigens zijn in het centrum ook niet-patiënten natuurlijk van harte welkom om op een verantwoorde en ontspannen manier aan hun conditie te werken. Ook zij krijgen deskundige begeleiding van dezelfde collega’s.