Home

Samen(werken) tegen

COVID-19

 

 

 

Doelgroep: COVID-19 patiënten en hun naasten in de eerste fase na ziekenhuisontslag (ic)/zorghotel of revalidatiecentrum en COVID-19 patiënten die de ziekte thuis doorgemaakt hebben en symptoomvrij zijn.

 

Bent u COVID-19 patiënt en heeft u behandeling nodig, meldt u zich dan bij

Joan van Adrichem, tel. 0104933544 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Binnen fysiotherapie Erkelens van Adrichem en Jongen is al jaren een enorme expertise in het behandelen van longpatiënten, in het bijzonder COPD-patiënten. Deze expertise dateert al vanaf 2005 toen in samenwerking met 4 andere disciplines het Zorgprogramma Kroonluchter is geschreven, de standaard voor behandeling van COPD-patiënten.  Nu heeft deze praktijk een aantal andere disciplines benaderd om voor de groep COVID-19 patiënten ook een eerstelijns multidisciplinair zorgprogramma te ontwikkelen.  Gezien het complexe ziektebeeld bij COVID-19 bestaat deze groep zorgverleners naast fysiotherapeuten uit een psycholoog, een diëtist, een logopedist, een ergotherapeut, een specialistisch longverpleegkundige en een maatschappelijk werker. Dit zorgprogramma is bedoeld als eerste aanzet tot het verantwoord en adequaat behandelen van COVID-19 patiënten en is gebaseerd op de laatste nationale en internationale wetenschappelijke inzichten en moet worden gezien als een levend document, waarin steeds de laatste nieuw opgedane kennis zal worden verwerkt.