Home Bewegen In Pendrecht Beweegactiviteiten FysioFit

 

Mensen met een beperking worden vaak geweigerd bij de "reguliere" fitnesscentra omdat men de risico's te groot acht of niet voldoende begeleding kan bieden. Speciaal voor deze groep mensen heeft Paramedisch beweegcentrum De Beweging fysiofit opgestart. Wij organiseren vanaf juni 2010 fysiofit, een aangepaste vorm van fitness voor mensen met een beperking. 

Ons uitgangspunt is  ieder op zijn eigen niveau maar toch samen in één groep.

De Beweging werkt met professionele kracht- en cardioapparatuur van Life-Fitness, waardoor uw training veilig, aangepast op het individu en inzichtelijk is. Op deze wijze kunt u verantwoord werken aan uw gezondheid/conditie met als resultaat een verbetering van de zogenaamde Kwaliteit van Leven.

 

Doelen:

De doelen staan niet vast maar worden op uw persoonlijke situatie afgestemd. U kunt daarbij denken aan:

  • verbeteren algemene conditie
  • verbeteren kracht en coördinatie
  • vergroten sociale participatie
  • verbeteren zelfredzaamheid
  • afvallen                 

 

Uitvoering: 

Er wordt getraind in groepen van maximaal  12 deelnemers die allen onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut  trainen op van te voren afgesproken dagen en tijden.

De Beweging stelt voor iedereen een persoonlijk trainingsschema op. Voor het maken van dit persoonlijk trainingsschema zijn gegevens nodig betreffende het huidige uithoudingsvermogen en de (sub)maximale kracht. Daartoe krijgt u een intake gesprek waarbij u met behulp van diverse apparaten wordt getest.

Afhankelijk van deze gegevens (de nulmetingen) en uw eigen persoonlijke streefdoelen wordt een persoonlijk oefenprogramma opgesteld. Op van tevoren afgesproken tijden worden de testen herhaald en indien nodig het programma aangepast. De uitslagen van deze testen worden steeds in een persoonlijk gesprek met u doorgenomen.

 

Tijd:

Er draaien reeds meerdere groepen zowel overdag als ’s avonds. Aangezien er momenteel nog steeds nieuwe groepen bijkomen wordt de tijd waarop u wilt trainen met u afgestemd tijdens het intakegesprek.

  

Tarieven :

10 rittenkaart (12 weken geldig)     60, =

15 rittenkaart (20 weken geldig)     80, =

20 rittenkaart (26 weken geldig)   100, =

Intake:                                         15, =

 

 

 

Laatst aangepast (zaterdag, 25 september 2010 17:38)